00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor <<< dgn.maribor@guest.arnes.si

PKP7 prinaša tudi ureditev plačila tolmačenja na daljavo

Žal se situacija glede epidemije ne umirja in je razglašena še za naslednjih 60 dni. Ker so se na Zavodu Združenje tolmačev slovenskega znakovnega jezika ves čas trudili v največji meri uresničevati pravico gluhih do tolmača, so razmeram primerno tolmačili s pomočjo razpoložljive tehnologije. Na te težave so opozarjali pristojne in danes lahko rečejo, da so uspeli urediti tudi način plačila tolmačenje, ko le to poteka na daljavo.

Tako sprejeti PKP7 v 102. členu določa naslednje:

(1) V času trajanja epidemije se tolmačenje slovenskega znakovnega  jezika  ne  glede  na  določbe  Tarife  za  tolmače slovenskega znakovnega jezika (Uradni list RS, št. 106/2012) lahko izvaja tudi na daljavo z uporabo video tehnologije.

(2) Za izvedeno tolmačenje na daljavo tolmač slovenskega znakovnega jezika posreduje plačniku storitve zaznamek o izvedenem tolmačenju po elektronski pošti.

(3) Plačnik storitve tolmačenja povratno zaznamek potrdi in se zaveže k plačilu računa, izdanega na podlagi zaznamka.

V ta namen so pripravili predlog zaznamka, ki bo služil kot osnova ter priloga za izstavitev računa za opravljene storitve javnim institucijam. Glede potrditve tolmačenja na daljavo, ki so plačljivi z vavčerjem, zadeva ostane nespremenjena s to možnostjo, da tolmačem gluha oseba posreduje po elektronski pošti sken podpisanega obrazca (če s to tehnologijo razpolaga), vavčer pa lahko pošlje na sedež Združenja tudi po izstavitvi računa v najkrajšem možnem času.

Deli na facebook
Share on Facebook
(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1),
Dostopnost