00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor <<< dgn.maribor@gmail.com

Rok prijave v pisarni društva (zraven prinesite dokazila o izpolnjevanju pogojev – glej razpisni pogoji) do 12.4.2023.

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije

Drenikova 24, Ljubljana

AKTIVNA KRANJSKA GORA  

Razpis za rehabilitacijo gluhih, naglušnih, gluhoslepih oseb in oseb s polževim vsadkom ter njihovih družin v Apartmajski hiši Kranjska Gora – 2023

V okviru posebnega socialnega programa Ohranjanje zdravja in rehabilitacija oseb z izgubo sluha, Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije, organizira rehabilitacijo  za gluhe, naglušne, gluhoslepe osebe in osebe s polževim vsadkom.

I. Kriteriji za koriščenje razpisa:

Osnovni kriteriji:

 • oseba z izgubo sluha in z odločbo o priznani telesni okvari, potrjen izvid specialista ORL z avdiogramam oz. drug dokument, kjer je razvidna višina izgube sluha;
 • posameznik oz. družina, ki nima dovolj sredstev za preživljanje in  nima premoženja, ki bi omogočilo preživetje.

Dodatni kriteriji:

 • brezposelnost;
 • aktivno iskanje zaposlitve
 • prejemanje pravic iz naslova javnih sredstev (otroški dodatek, denarna socialna pomoč, varstveni dodatek, državna štipendija, znižanje plačila vrtca, dodatna subvencija malice za učence in dijake, subvencija kosil za učence, subvencija prevozov za dijake in študente, oprostitev plačila socialnovarstvenih storitev, prispevek k plačilu družinskega pomočnika, subvencija najemnine, pravica do kritja razlike do polne vrednosti  zdravstvenih storitev in pravica do plačila prispevkov za obvezno zdravstveno zavarovanje).

Ostali kriteriji:

 • živi sam;
 • družina z tremi ali več otroki;
 • več generacijska družina;
 • aktivni član društva gluhih in naglušnih;
 • obrazložitev brezplačne vključitve v posebni socialni program s strani matičnega društva;
 • čas vključitve v društvo (prednost imajo tisti, ki so dlje časa člani društva);
 • pogostost koriščenja brezplačnega letovanja (prednost imajo tisti, ki brezplačnega letovanja še niso koristili).

Za vse naštete kriterije je potrebno mnenje matičnega društva.  

II. Razpisani termini

Razpisanih je pet terminov.

Termini:

 1. Termin: od    8.5.  do  12.5.2023 (starejše osebe s izgubo sluha)
 2. Termin: od  13.5.  do  17.5.2023 (družine otrok s izgubo sluha)
 3. Termin: od  18.5.  do  22.5.2023 (družine oseb z izgubo sluha)
 4. Termin: od  23.5.  do  27.5.2023 (gluhoslepi)
 5. Termin: od  28.5.  do  1.6.2023   (polžev vsadek)
 6. Termin: od    2.6.  do  6.6.2023   (starejše osebe z izgubo sluha)
III. Razpored po apartmajih in društvih:

Prijavljeni posamezniki, pari in družine bodo po terminih razporejeni v apartmaje glede na razpoložljivost. V kolikor bo dovolj prijav po predlaganih skupinah uporabnikov bo celotni termin namenjen predlaganim vrstam uporabnikov. Apartma št. 2 ni predmet razpisa.

V primeru, da se za določen apartma v izbranem terminu prijavi večje število udeležencev, bodo udeleženci razporejeni v druge apartmaje ali termine glede na potrebe in razpoložljive možnosti.

IV.

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije krije stroške bivanja v apartmajih, ter kosila in večerje.

Stroška prevoza Zvezda društev gluhih in naglušnih ne krije.  

Za udeležence rehabilitacije bodo organizirane vodene aktivnosti (predavanja, delavnice, druženja, sprehodi, itd.).

IV.

Izpolnjen prijavni s mnenjem matičnega društva o izpolnjevanju kriterijev, pošljite v zaprti kuverti na naslov Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije, Drenikova 24. 1000 Ljubljana, s pripisom »Aktivna Kranjska Gora – rehabilitacija« do 15.4.2023.  

Ljubljana, 14.3.2023                                                         Aleksandra Rijavec

                                                                                        vodja programa

Priloga:

– prijavni list za rehabilitacijo

– kratek opis apartmajev Apartmajska hiša Kranjska Gora

Počitniški dom Kranjska gora

Apartmajska hiša Kranjska Gora

V Kranjski Gori ima Zveza Apartmajsko hišo, ki se nahaja v Naselju Slavka Črneta, to je v bližini ceste Kranjska Gora – Vršič in je v mirnem predelu, kjer so urejene stanovanjske hiše in manjši penzioni. V bližini je trgovski center. Do avtobusne postaje je približno 400 metrov. Hiša je lično in funkcionalno urejen. Ob hiši je urejeno parkirišče. Za Apartmajsko hišo skrbi oskrbnik.  

V Apartmajski hiši je na voljo osem apartmajev, ki so razporejeni v pritličju in nadstropju ter sejna soba, čajna kuhinja in prostor za športne dejavnosti.

Pritličje:

Apartma 1 – 4 ležišča

V apartmaju sta dva ločena prostora in kopalnica s tuš kabino. V dnevnem prostoru je kuhinja z jedilno mizo, v sobi sta zakonska postelja in pograd. Apartma ima iz obeh prostorov izhod na večji pokriti balkon. (Apartma je primeren tudi za invalide invalidskem vozičku)

Apartma 3 – 4 ležišča

Apartma se nahaja v enem večjem prostoru in ima kopalnico s tuš kabino. V skupnem prostoru je večja kuhinja z jedilno mizo, zakonska postelja in pograd.

Prvo nadstropje:

Apartma 4 – 4 ležišča

V apartmaju sta dva ločena prostora in kopalnica s tuš kabino. V dnevnem prostoru je kuhinja z jedilno mizo, v sobi sta zakonska postelja in pograd. Apartma ima iz obeh prostorov izhod na večji pokrit balkon. 

Apartma 5 – 2 ležišči

Apartma se nahaja v dveh daljših prostorih in ima kopalnico s tuš kabino. V enem prostoru je manjša kuhinja z jedilno mizo, v drugem prostoru sta dve ležišči.

Apartma 6 – 4 ležišča

V apartmaju sta dva ločena prostora in kopalnica s tuš kabino. V dnevnem prostoru je kuhinja z jedilno mizo, v sobi sta zakonska postelja in pograd. Apartma ima iz obeh prostorov izhod na ločena balkona.

Apartma 7 – 3 ležišča

Apartma se nahaja v večjem prostoru  in ima kopalnico s tuš kabino. V prostoru je kuhinja z jedilno mizo, zakonska postelja in ležišče. Apartma ima izhod na balkon.

Apartma 8 – 3 ležišča

Apartma se nahaja v večjem prostoru in ima kopalnico s tuš kabino. V prostoru je kuhinja z jedilno mizo, zakonska postelja in ležišče.

Vsi apartmaji so opremljeni s TV sprejemniki in svetlobnimi zvonci ter imajo urejeno centralno ogrevanje in toplo vodo. Virtualni ogled apartmajev si lahko

Share this…
(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1),
Dostopnost