00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor <<< dgn.maribor@gmail.com

Maribor, 26. 11. 2018

Nagovor predsednice društva Ernestine Savski na tiskovni konferenci.

Spoštovani predstavniki medijev, prav lep pozdrav. Med nami bi pozdravila spoštovane članice in člane, sekretarja našega društva g. Milana Kotnika in sekretarja Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije g. Matjaža Juharta in vse spoštovane goste.

Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor danes 26. novembra 2018 praznuje že 85 let organiziranega delovanja.

Društvo v Mariboru je skupaj s podružnico na Ptuju postalo članom drugi »DOM«, kjer smo uresničevali svoje interese in potrebe in sodelovali z lokalno skupnostjo.

V Društvu imamo 650 članov, ki se  vključujejo v številne aktivnosti na področju sociale, športa, informiranja, medsebojne pomoči, ohranjanja zdravja in kulture. Zelo smo veseli in ponosni na vse uspehe , ki jih dosegajo člani društva na številnih področjih.

Pred nami je še ogromno dela, največ na področju človekovih pravic, saj še danes nismo enakopravni pri vključevanju v družbo.

Gluhi, naglušni in gluhoslepi ter osebe s polževim vsadkom smo ljudje in potrebujemo še posebno veliko razumevanja in strpnosti, ter, kar je še veliko bolj pomembno , potrebujemo občutek sprejetosti v širši družbi.

Ernestina Savski, predsednica

Share this…

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1),
Dostopnost