00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor, <<< dgn.maribor@guest.arnes.si

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec

Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič

GRATINIRAN KROMPIR   in SOLA

        Sestavine :

  • krompir
  • kisla smetana
  • sir
  • šunka
  • sol
  • poper
  • olje
  • solata po želji

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na kolobarje in ga damo v hladno osoljeno vodo. Krompir kuhamo 10 minut, na to ga odcedimo, naoljimo pekač, ter vam damo krompir. Premažemo s kislo smetano in potrosimo s sirom. Na to zmes obložimo še s rezinami šunke ponovno premažemo s kislo smetano in posujemo s sirom. Vse skupaj damo v pečico na 180 stopinj in pečemo tako dolgo, da je zlato rjavo zapečeno.

Kot prilogo lahko pripravimo solato po svoji izbiri.

Dober tek!

Deli na facebook
Share on Facebook
(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)