Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec
Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič
GRATINIRAN KROMPIR in SOLA
Sestavine :
- krompir
- kisla smetana
- sir
- šunka
- sol
- poper
- olje
- solata po želji
Priprava:
Krompir olupimo in narežemo na kolobarje in ga damo v hladno osoljeno vodo. Krompir kuhamo 10 minut, na to ga odcedimo, naoljimo pekač, ter vam damo krompir. Premažemo s kislo smetano in potrosimo s sirom. Na to zmes obložimo še s rezinami šunke ponovno premažemo s kislo smetano in posujemo s sirom. Vse skupaj damo v pečico na 180 stopinj in pečemo tako dolgo, da je zlato rjavo zapečeno.
Kot prilogo lahko pripravimo solato po svoji izbiri.
Dober tek!
(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1),