00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor <<< dgn.maribor@gmail.com

jota v pdf

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec
Prostovoljci: Andrej Vivod, Andrej Trifunovič

JOTA

 Sestavine :

  • krompir
  • kisla repa
  • rjavi fižol
  • prekajena klobasa ali šunka
  • sol
  • poper
  • olje
  • rdeča sladka paprika

Priprava:

Pripravimo rjavi fižol in ga damo čez noč v mlačno vodo, da se pošteno namočit in zmehča.

Naslednji dan ga damo kuhat. Kislo repo s hladno vodo najprej malo splahnemo, da ni prekisla in jo damo v posebno posodo kuhat s lovorjevim listom. Malo solimo in popramo. V

Krompir olupimo in narežemo na drobne kocke, ga damo posebej kuhat v slano vodo. V isti posodi lahko kuhamo še klobaso ali meso. Ko so vse sestavine dovolj kuhane jih skupaj prelijemo v večjo posodo in na počasnem ognju še nekaj časa kuhamo, da se okusi med seboj povežejo. Posebej naredimo rahlo prežganko s moko in sladko papriko. Primešamo v joto in malo prevremo. Solimo in popramo po okusu. K jedi lahko postrežemo še rezino kruha.

Dober tek! 

Share this…

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1),
Dostopnost