5.3.19 Pustni krofi v pdf
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec in Suzana Panič
Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovič
PUSTNI KROFI
Material:
2 kg moke (pol gladke, pol ostre moke)
18 dag kvasa (4kocke kvasa)
1 l mleka
16 rumenjakov
10 žlic sladkorja
2 vanilijev sladkor
3 dcl olja
1 dcl ruma
2 kavna žlička soli
1 limona (naribana lupina)
POSTOPEK:
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor olje, rum sol, limonina lupinica, vzhajani kvas, mleko in moko damo v eno posodo. Vse sestavine zmešamo v gladko testo. Ko je zmešano, maso zajemamo z jedilno žlico in oblikujemo kroglice (približno 7 – 10 dag mase v kroglici) in jih pustimo vzhajati približno 60 minut. Med vzhajanjem jih lahko obrnemo, tako da vzhajajo z obeh strani. V kozico damo za 3 prste olja in jih v ne prevroči maščobi na 175 stopinj in zlato – rumeno spečemo najprej na eni strani 4 minute pokrite s pokrovko, obrni in še 4 minute v odkriti posodi.
Iz tega testa naredimo 48 krofov.
Želimo dober tek!