polnjena zapečena jajčka v pdf
Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor
Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec in Suzana Panič
Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovič
POLNJENA IN ZAPEČENA JAJČKA
Sestavine :
jajca
kisla smetana
žemljice
čebula
sir
pizza šunka
olje
sol
poper
peteršilj
solata kot priloga
Priprava:
Nasekljamo čebulo na drobne koščke, naribamo šunko in sir, nasekljamo peteršilj in pripravimo solato.
Jajca damo kuhat 10 – 15 vreti da bodo trdo kuhana. Ko so kuhana jih položimo v mrzlo vodo in olupimo iz lupine. Čebulo rahlo na olju prepražimo, dodamo šunko in peteršil, ter samo premešamo, solimo in popramo po želji. Jajčka prerežemo na polovičke in ločimo rumenjak, ki damo v posebno skledo v katero primešamo čebulo in šunko, ter narezane žemljice. Prelijemo s kislo smetano in primešamo še sir. Z nastalo maso napolnimo jajčne beljake, zložimo v pomaščen pekač. Po vrhu lahko polijemo še preostankom kisle smetane in sira. Pečemo na 180 C do zlato rumene skorjice.
Za prilogo si pripravimo solato po želji.
Želimo dober tek!