00 386(02) 252 21 82 >>> DRUŠTVO GLUHIH IN NAGLUŠNIH PODRAVJA MARIBOR Trubarjeva ul. 15 2000 Maribor <<< dgn.maribor@gmail.com

Pire krompir z bučkino omako v pdf

Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor

Kuharsko delavnico vodi: Mira Meš Pivec in Suzana Panič
Prostovoljci: Srečko Ljeskovac, Andrej Trifunovovič

Bučkina omaka z mesom in pire krompirjem     

Sestavine :

za omako:                                                                  za pire:
meso                                                                            krompir
mlade bučke                                                                 mleko
čebula                                                                           maslo, sol
česen
kumina
mleta sladka rdeča paprika
olje
lovorjev list
sol, poper

 Priprava:

Čebulo, česen olupimo in narežemo na drobno. Mlade bučke dobro operemo in naribamo na lističe.
Meso narežemo na drobne koščke ing skupaj s  čebulo počasi prepražimo, dodamo česen, lovorjev list, sol, poper , vegeto,  mleto papriko in zalijemo z vodo. Počasi pokrito dušimo in sproti dolivamo vodo.  Kuhamo tako dolgo, da je meso primerno mehko.
Posebej olupimo in operemo krompir. Prerežemo na polovico, damo v lonec, dolijemo vodo in solimo. Ko je krompir kuhan, odlijemo vodo. Dodamo malo mleka in masla. Skupaj zmečkamo in naredimo pire.
Postrežemo na krožnik  bučkino omako in krompirjev pire.

Dober tek!

Share this…

(Skupno 391 obiskov, današnjih obiskov 1),
Dostopnost